אלקטרוליזה מול שיטת הלייזר
אם אתם מעוניינים בהסרת השיער לצמיתות או לטווח ארוך (כבר אסור להשתמש במונח צמיתות), קרוב לוודאי שתצטרכו להחליט באיזה שיטה לעבור טיפולים להסרת שיער והשאלה הנשאלת היא באיזה שיטה זה עומד להיות? מהיא השיטה הטובה? ובכן התשובה משתנה ותלויה במספר פרמטרים כמו סוג השיער, גוון העור ופרמטרים אישיים נוספים.
מגוון השיטות (טכנולוגיות) והמכשירים להסרת שיער הם עצומים. במאמר זה ניסינו להשוות בין שתי שיטות טיפול להסרת שיער, האחת, הסרת השיער בלייזר אשר נחשבת לשיטת הטיפול הפופולארית והיעילה ביותר בעולם לבין אלקטרוליזה או הסרת שיער במחת.
הבחירה בין שתי השיטות היא לגמרי אישית ועל פי העדפה מקצועית וכדי להגיע להחלטה הטובה ביותר ניסינו להשוות בין שתי השיטות.
הסרת שיער בלייזר
הסרת השיער בלייזר הוא טיפול הכרוך בשיגור קרני לייזר מרוכזות אל זקיק השערה. הלייזר נמשך אל הפיגמנט או אל צבע השיער. כאשר הלייזר נפגש עם הפיגמנט, הוא מתחמם והורס את זקיק השיער, מאחר והסרת השיער בלייזר עובדת על הפיגמנט, היא איננה משפיעה על מועמדים לטיפול ששיערם אינו נושא פיגמנטים (שיער בלונדיני, לבן או אפור). גם שיער פלומתי או קטיפתי, לא ניתן להסיר באמצעות טכנולוגיית הלייזר, ובנוסף, הסרת שיער בלייזר איננה מתאימה לבעלי עור כהה.
אלקטרוליזה
האלקטרוליזה מאידך, מגיעה אל כל זקיק של שערה בנפרד, בדרך זו היא נוגעת בשורש ומהממת אותו עם מטען חשמלי. לאחר השוק שקיבל שורש השערה, היא מוסרת בעזרת פינצטה. האלקטרוליזה טובה לטיפול אצל כל אחד, ללא התייחסות לצבע העור, אך זוהו תהליך איטי ומייגע ורק אזור קטן ניתן לטיפול בפעם אחת.
השוואה בין השיטות
האלקטרוליזה אינה טובה לטיפול באזורים נרחבים של הגוף, בנוסף, זמן הטיפול הוא ארוך ונדרשות מאות שעות של הסרת שיער מאזור בגוף מה שלוקח שעות ספורות בלבד בטיפול בלייזר, וזאת בגלל שבאלקטרוליזה מוציאים כל פעם שערה אחת כאשר בלייזר ניתן לטפל בו זמנית בעשרות זקיקי שיער בפעימה אחת כל שתי שניות. אצל רוב המטופלים, בין 6 ל- 8 טיפולים יכולים להשלים אזור אחד בטיפול להסרת השיער בלייזר, אך בגלל שכל אחד מאיתנו שונה, יתכן שתאלצו לעבור טיפולים נוספים כדי להגיע לתוצאה הרצויה. אזורים מסוימים כמו בית השחי או אזור הביקיני נוטים להיות קלים יותר לטיפול ומשך ומספר הטיפולים יצומצם.
מצד שני, אזור ה”שפם” הרבה יותר קשה לטיפול ויידרש זמן רב יותר כדי להגיע לתוצאה הרצויה. הסרת שיער בלייזר עובדת על הריסת השיער הפעיל, לכן, שיער רדום, או שיער שאינו נמצא בשלב צמיחה לא ייהרס. תמיד נמצא בגוף אחוז מסוים של שיער שאינו בשלב הצמיחה, בגלל ששיער זה אינו מייצר כמות גדולה של פיגמנטים בזקיק, הלייזר לא נמשך אליו. מה שמצריך סדרת טיפולים כדי להגיע אל כל השיער אשר מתחיל להיות פעיל, ובכדי להגיע אל כל זקיקי השיער טוב לקבוע את הטיפולים כל שישה עד שמונה שבועות.
ההחלטה בין הסרת שיער בלייזר לבין אלקטרוליזה היא אישית ורוב המטפלים יתמכו בהחלטה זו. במידה והשיער הוא פלומתי או קטיפתי הרי עדיפה האלקטרוליזה. אם מעוניינים להוריד שיער באזור נרחב עדיף הטיפול בלייזר, אם אזור הטיפול הוא קטן השאלה היא של זמן וכסף אותו מוכנים להשקיע, ההמלצה שלנו, לכו על הסרת שיער בלייזר!
אודות מחבר ומתרגם המאמר
המידע שמובא לפניכם במאמר ״אלקטרוליזה מול שיטת הלייזר״, תורגם מסקירה שנכתבה ע״י ד״ר פאטריק הנסי, דרמטולוג (רופא עור) שעוסק בענף הסרת השיער - חבר באיגוד הדרמטולוגים האמריקאי. הסקירה נערכה והותאמה לשפה העברית ע״י אורי לנדסברג - מנכ״ל ובעלים בעברו (משנת 2006) של מרכזים רפואיים בתחום הרפואה האסתטית ובהסרת שיער. במרכזים הרפואיים תחת ניהולו הועסקו רופאים ומטפלים שביצעו טיפולים להסרת שיער במגוון שיטות ובעיקר הסרת שיער בלייזר. מתוקף עבודתו, אורי מכיר כל אספקט בענף השיער, כולל הכרת מיכשור וטכנולוגיות להסרת שיער בהן הסרת שיער בלייזר, shr, קרן אור, אינפרה אדום ואפילציה (אלקטרוליזה או מחט חשמלית).
הבהרה חשובה - כל האמור במאמר זה הוא בכפוף לתנאי השימוש בפורטל. תאריך עדכון אחרון: 08/01/2023