הסרת שיער בלייזר סיכונים ותופעות לוואי
הסרת שיער בלייזר היא השיטה המובילה בעולם בטיפולי הסרת שיער. למרות שהללו נחשבים אפקטיביים ודי בטוחים עבור רוב המטופלים, לא ניתן להבטיח הצלחה עבור כל סוג עור וכל סוג שיער.
הנתונים הפיזיולוגיים של כל מועמד להסרת שיער שונים הן מבחינת סוג העור (לבן, שחור, חום) וסוג השיער (מחזוריות צמיחת השיער, צבע שיער, עובי שיער- גס, פלומתי, חלש, דק…). כמו גם מגוון המכשירים בהם משתמשים בביצוע ההליך, לכל הפרמטרים הללו ישנה השפעה על הצלחת הטיפולים.
לרוב, תופעות הלוואי המופיעות במהלך הטיפולים הן מינוריות ובדרך כלל זמניות, אולם, ישנם מקרים יוצאי דופן בהם תופעות לוואי מהטיפול יכולות להיות קשות! המודעות לתופעות הלוואי והסיבות להופעתן יכולה להקטין את הסיכוי לחוות בתופעות הללו.
תופעות לוואי מינוריות
- גרד - גירוד ותחושה של אי נוחות ואף עקצוץ יכול להופיע בזמן ההליך.
- נפיחות - נפיחות קלה או גירוי אפשרי שנעלם עד שלושה ימים לאחר ביצוע הסרת שיער.
- אדמומיות - אדמומיות זמנית יכולה להופיע על האזורים המטופלים, האדמומיות נמשכת כיום עד שלושה ימים מתום הטיפול.
- כאב קל - מטופלים רבים מדווחים כי התחושה בזמן הסרת שיער בלייזר למשל דומה להצלפה על העור והתחושה בזמן טיפול הסרת שיער ipl היא תחושה של עקצוץ. ישנם מעטים שמוצאים כי הסרת שיער בלייזר מכאיבה, התחושה שונה בין מטופל למטופל ותלויה ברגישות הלקוח (קרא עוד במאמר על כאב לאחר הסרת שיער). במכוני השיער מספקים משחות אלחוש המקלות את הכאב בזמן הטיפול או משתמשות במכשירי קירור המונעים תופעת לוואי זו.
סיכונים משמעותיים
- דימום - לעיתים רחוקות יתכן דימום לאחר ביצוע הסרת שיער בלייזר יכול לקרוא גם לאחר טיפולי הסרת שיער IPL וגם בטיפולי הסרת שיער SHR, מצב זה מתרחש כאשר עוצמת הטיפול גבוה מאוד וכאשר מטפלים באזור מעבר למה שצריך היה.
- זיהום - אם אזורי הטיפול אינם נקיים ומחוטאים כראוי יכול להופיע זיהום.
- חבורות - מטופלים בעלי עור רגיש במיוחד יכולים לסבול מתופעה זו.
- כוויות - כוויות יכולות להופיע כאשר המכשירים שמסירים שיער אינם תקינים או לחילופין כאשר משתמשים במכשיר בצורה לא נכונה על עור וסוג שיער לא מתאימים. במצבים כאלה אנרגיית הלייזר או אנרגיה אחרת הנפלטת מהמכשיר, “מוטרדת” על ידי העור במקום השיער עצמו מה שגורם לכוויה.
- שינוי צבע (פיגמנטציה) - כמו במצב של גרימת כוויה, גם פיגמנטציה מופיעה עקב שימוש לא נכון במכשירים או בגלל תקינות המכשירים. שינוי צבע לא כואב, אולם התוצאה יכולה להיות קבועה (ישנן טכנולוגיות יעילות שבאמצעותן ניתן לטפל בפיגמנטציה) - שינוי צבע נגרם בעיקר אצל בעלי עור כהה.
מניעת הסיבוכים
מניעת תופעות לוואי בחלקה הגדול תלוי בכם. יש להחליט מהן מטרות הטיפול, באיזה אזורים נבחר להסיר שיערות ולאחר שהחלטנו עלינו לערוך מחקר על סוגי המכשירים לפני שנבחר מכון ונתחיל טיפולים. לאחר מכן עליכם לפנות למכונים להם ניסיון וצוות רפואי מיומן אשר עובד לפי תקנים ומתחזק כראוי את המכשירים אותם הוא מפעיל - עבודה מול מכון מקצועי מונעת את רוב תופעות הלוואי ומצמצמת את הסיכון למינימום כתוצאה מעבודה לא נכונה עם המכשיר.
אודות מחבר ומתרגם המאמר
המידע שמובא לפניכם במאמר ״הסרת שיער בלייזר תופעות לוואי״, תורגם מסקירה שנכתבה ע״י ד״ר בראיין לסטר, דרמטולוג (רופא עור) שעוסק בענף הסרת השיער - חבר באיגוד הדרמטולוגים האמריקאי. הסקירה נערכה והותאמה לשפה העברית ע״י אורי לנדסברג - מנכ״ל ובעלים בעברו (משנת 2006) של מרכזים רפואיים בתחום הרפואה האסתטית והסרת שיער. במרכזים הרפואיים תחת ניהולו הועסקו רופאים ומטפלים שביצעו טיפולים להסרת שיער במגוון שיטות ובעיקר הסרת שיער בלייזר. מתוקף עבודתו, אורי מכיר כל אספקט בענף השיער, כולל הכרת מיכשור וטכנולוגיות להסרת שיער בהן הסרת שיער בלייזר, shr, קרן אור, אינפרה אדום ואפילציה (אלקטרוליזה).
הבהרה חשובה - כל האמור במאמר זה הוא בכפוף לתנאי השימוש בפורטל. תאריך עדכון אחרון: 08/01/2023