לייזר רובי להסרת שיער
ישנן מספר שיטות לייזר להסרת שיער, אחת מחמש השיטות (דיודת לייזר, לייזר YAG;ND, אלכסנדרייט) נקראת רובי לייזר (לייזר אודם) שהיא טכנולוגיה מוכחת ומוצלחת להרחקת שיער לא רצוי.
לייזר להסרת שיער רובי המכונה גם “הלייזר המקורי להסרת שיער”, הומצא כבר בשנת 1960 אולם קיבל את אישור ה- FDA האמריקאי רק בשנת 1997. לייזר להסרת שיער רובי מתאים במיוחד לבעלי גוון עור בהיר ושיער כהה, הרובי לייזר יעיל גם אצל אנשים בעלי גוון עור בהיר עם שיער בהיר.
בטיפול לייזר להסרת שיער רובי, משתמשים באורכי גל קצרים יחסית לשיטות אחרות והמכשיר המוביל איתו מבצעים טיפולי הסרת שיער בלייזר בישראל הוא ה- Palomar E2000 (פאלומר). לפניכם הסבר מלא אודות טכניקת הרובי וגם כיצד מבוצע טיפול לייזר להסרת שיער.
לייזר להסרת שיער לצמיתות?!
יצרני הלייזר להסרת השיער אינם יכולים לערוב ב- 100% להסרת השיער לצמיתות, אך הרובי לייזר לטיפול בשיער יכול להוריד משמעותית את השיער שנראה לעין בכל אזורי הגוף והראש, מהשפה העליונה והלחי עד לגב, כתפיים, רגליים, קו ביקיני, בית שחי ועוד. בגלל הנזק שהלייזר עלול לגרום לרשתית בעין, אין להסיר שיער באזור העיניים ויש כמובן להשתמש במשקפי מגן.
כמו בכל מכשירי הלייזר, היעד של רובי לייזר הוא השלב הראשון מבין שלשת השלבים של מחזור הגידול, שלב הצמיחה (יותר מאשר שלב המנוחה או שלב הנשל) מכיוון שהתזמון של כל אחד מהשלבים שונה, יהיה צורך במספר של טיפולים בכל שטח נתון. במשך התהליך, לייזר להסרת שיער רובי, משגר גל אורך עם אנרגיה (אחיד ומוגדר באורך של 694 ננומטר) ישירות אל אזור הטיפול. פעימות של אורות אלו, פוגעות ומשמידות זקיקים עצמאיים של השיער כאשר הרקמות מסביב אינן ניזוקות.
לייזר להסרת שיער - הלכה למעשה
לפני תחילת הטיפול, הרופא או המטפל בפיקוח רפואי (לייזר ע”פ הוראות משרד הבריאות מחייב שיהיה רופא בסביבה) ינקה את אזור הטיפול עם אלכוהול, ובמידת הצורך גם יאלחש אותו עם משחה מקומית (לרוב אמלה). תידרשו להרכיב משקפי הגנה בטיחותיים לשמירה על העיניים, כאשר חלק קטן מהעור נבחן כדי לקבוע את הכוון המתאים של המכשיר לעור ולסוג השיער, לאחר כוונון המכשיר, הרופא ימקד את הלייזר על אזור הטיפול, מה שימנע את צמיחת הזקיק הכהה באותו אזור (פיגמנט כהה מושך וקולט את אור הלייזר בקלות רבה יותר מאשר פיגמנט בהיר, עקב כך הלייזר פועל טוב יותר על עור בהיר עם שיער כהה).
משך הטיפול תלוי בגודל האזור אולם בדרך כלל הטיפול נמשך בין חצי שעה ל- 40 דקות. במשך זמן זה יתכן ותורגש אי נעימות מסוימת בגלל החיכוך של רצועת הגומי כנגד האזור המטופל, ניתן לצמצם את אי הנוחות למינימום ע״י שימוש במשחת אלחוש או כאשר מרכיבים לידית ההפעלה של הלייזר את מתקן הצינון. לאחר לייזר להסרת שיער תיתכן נפיחויות או אדמומיות מסביב לאזור הטיפול, תופעות אלו גורלם להיעלם לאחר מספר שעות.
אודות מחבר ומתרגם המאמר
המידע שמובא לפניכם במאמר ״לייזר רובי להסרת שיער״, תורגם מסקירה שנכתבה ע״י ד״ר בראנדון קאמפ, דרמטולוג (רופא עור) שעוסק בענף הסרת השיער - חבר באיגוד הדרמטולוגים האמריקאי. הסקירה נערכה והותאמה לשפה העברית ע״י אורי לנדסברג - מנכ״ל ובעלים בעברו (משנת 2006) של מרכזים רפואיים בתחום הרפואה האסתטית והסרת שיער. במרכזים הרפואיים תחת ניהולו הועסקו רופאים ומטפלים שביצעו טיפולים להסרת שיער במגוון שיטות ובעיקר הסרת שיער בלייזר. מתוקף עבודתו, אורי מכיר כל אספקט בענף השיער, כולל הכרת מיכשור וטכנולוגיות להסרת שיער בהן הסרת שיער בלייזר, shr, קרן אור, אינפרה אדום ואפילציה (אלקטרוליזה).
הבהרה חשובה - כל המידע במאמר זה נמסר בכפוף לתנאי השימוש בפורטל. תאריך עדכון אחרון: 09/01/2023