background image
חשוב לדעת

משך ההליך- תלוי בגודל אזור ההסרה
כמה טיפולים? 8 - 12
כמה זה כואב? סביל לחלוטין
תוצאות- לפרקי זמן ארוכים

הסרת שיער תתאים לנשים, גברים ובני נוער בעלי גוון עור בהיר או כהה עם שערות שחורות או חומות.

ממה להימנע לפני הטיפול?

חשוב לדעת

משך ההליך- תלוי בגודל אזור ההסרה
כמה טיפולים? 8 - 12
כמה זה כואב? סביל לחלוטין
תוצאות- לפרקי זמן ארוכים

הסרת שיער תתאים לנשים, גברים ובני נוער בעלי גוון עור בהיר או כהה עם שערות שחורות או חומות.

אתם עומדים לפני סדרת טיפולים להסרת שיער וזאת לאחר שבחרתם כבר מכון מקצועי, עברתם פגישת ייעוץ ונמצאתם מתאימים להליך ועכשיו כל מה שצריך זה להגיע לטיפול הראשון ולהתחיל להסיר שיער.

למרות שהטיפולים להרחקת השיער עובדים מצוין, ישנן מספר פעולות (או מצבים) שחשוב מאוד שלא לבצע (להימנע מהם) לפני ההליך וזאת כדי למנוע עוגמת נפש ותופעות לוואי מיותרות.


6 פעולות שיש להימנע מהן לפני טיפול הסרת שיער

  1. גילוח על יבש – כמעט כל השיטות ו/או המכשירים באמצעותם מבצעים הסרת שיער מצריכים גילוח של האזור המטופל. חשוב שתדעו כי גילוח על יבש (ללא קצף או משחת גילוח) גורם לחתכים ולגירוי העור. את הגירוי מרגישים במיוחד לאחר הטיפול והעור לרוב יהפוך לאדמומי. חשוב להגיע לטיפול מגולחים על “רטוב” (קצף + מים חמים).
  2. שיזוף – חשוב להימנע מחשיפה לקרני השמש לפחות יממה אחת לפני ואחרי טיפול להרחקת שיער. שיזוף משנה את כמות הפיגמנט בעור. במהלך הטיפול להסרת שיער אנרגיית הלייזר מכוונת לעור ולאזור בו נמצא השיער, העור סופג חלק מאנרגיית הלייזר עוד לפני שקרן הלייזר מגיעה לשורש השערה. ככל שהעור כהה יותר כך הוא קולט אנרגיה גדולה יותר ולכן שיזוף יגרום לאנרגיית הלייזר “להיבלע” בעור, דבר שבדרך כלל יגרום לכוויות ולכן לא להגיע שזופים!
  3. סכיני גילוח – השתמשו רק בסכין גילוח ששייך לכם ועדיף שהסכין לפני כל טיפול תהיה חדשה. אולי לחלקכם זה נשמע מוזר אולם שיתוף סכין הגילוח עם בן או בת הזוג עשוי לחולל דלקות בזקיקי השיער ואף להעביר/לגרום למחלות ותופעות בעור (יבלות, הרפס ועוד). גם שימוש חוזר בסכין גילוח הנפרש על פני פרקי זמן של שבועות, טומן בחובו סכנות שכן להב הסכין “מושכת” אליה חיידקים שעלולים להזיק לעור ולכן מומלץ לשמור על הסכין במקומות סטריליים וגם לחטא אותה לפני כל גילוח בספירט. מאליו מובן כי החלפת הסכין לפני כל גילוח מומלצת בהחלט למרות שהסכין הוא רב שימושי.
  4. טיפולים לפני מחזור – הסעיף הזה כמובן מתייחס רק לנשים הנמצאות בתקופת המחזור החודשי. ההמלצה של המכונים הגדולים בישראל היא להימנע מטיפול כשבוע לפני המחזור החודשי שכן במהלך תקופת המחזור זקיקי השיער מתנפחים והעור עשוי להיות אדמומי הרבה יותר לאחר ההליך. ידוע גם שהגוף בימים שלפני המחזור מאוד רגיש ולכן הבזקת האור עשויה להכאיב הרבה יותר מהרגיל.
  5. אלחוש יתר - לפני הטיפולים בלייזר, ולרוב שעה אחת לפני ההליך, מאלחשים את האזור המטופל במשחות “מרדימות” כגון אמלה או עזרקאין. האלחוש מונע כאב במהלך הטיפול בלייזר והוא הכרחי עבור מטופלים רבים. כאשר אזור הטיפול הוא גדול (למשל רגליים), מריחת המאלחשים בנדיבות יתרה עשויה לסכן את המטופל ולכן חשוב להיוועץ ברופא לפני השימוש! המשחה שנספגת בדם, עלולה לעיתים לגרום לתופעות קשות מאוד. ישנם גם מקרים בהם המטופל סובל מאלרגיה לחומר המאלחש ולכן חשוב לבצע “טסט” לפני השימוש במשחה בכלל ועל אזורים גדולים בפרט.
  6. שימוש בתרופות - שימוש קבוע בתרופות או בתוספי תזונה המוכרים כמעוררי רגישות לחשיפה לאור (רואקוטן נגד פצעי אקנה קשים לדוגמא) במהלך ששת החודשים האחרונים לפני הטיפול או שימוש באנטיביוטיקה בששת השבועות האחרונים לפני הטיפול הם בעיתיים מאוד ויש להימנע/להפסיק את הטיפולים עד שפרק הזמן האמור יחלוף.

אודות מחבר ומתרגם המאמר

המידע שמובא לפניכם במאמר ״הסרת שיער ממה להימנע?״, תורגם מסקירה שנכתבה ע״י ד״ר ד״ר אנטוני נוארה, דרמטולוג (רופא עור) שעוסק בענף הסרת השיער - חבר באיגוד הדרמטולוגים האמריקאי. הסקירה נערכה והותאמה לשפה העברית ע״י אורי לנדסברג - מנכ״ל ובעלים בעברו (משנת 2006) של מרכזים רפואיים בתחום הרפואה האסתטית והסרת שיער. במרכזים הרפואיים תחת ניהולו הועסקו רופאים ומטפלים שביצעו טיפולים להסרת שיער במגוון שיטות ובעיקר הסרת שיער בלייזר. מתוקף עבודתו, אורי מכיר כל אספקט בענף השיער, כולל הכרת מיכשור וטכנולוגיות להסרת שיער בהן הסרת שיער בלייזר, shr, קרן אור, אינפרה אדום ואפילציה (אלקטרוליזה).

הבהרה חשובה - כל המידע במאמר זה הוא בכפוף לתנאי השימוש בפורטל. תאריך עדכון אחרון: 08/01/2023

pointer arrow

רוצה גוף חלק? החיפוש שלך נגמר כאן!